Μανέστρα με μανιτάρια και καρύδια 3 ψήφοι

Από ΑΣΠΑ
Μανέστρα με μανιτάρια και καρύδια
Αν θέλουμε αντικαθιστούμε τον ζωμό κοτόπουλου με ζωμό λαχανικών και γίνεται το φαγητό μας νηστίσιμο.
 
 

Υλικά (8)

8 μερίδες
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
2 φλιτζάνια κριθαράκι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς C. Τοποθετούμε τα καρύδια σε ένα φύλλο ψησίματος. Ψήνουμε για 8 έως 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, ή μέχρι να απελευθερώσουν το άρωμά τους. Ανακατεύουμε 1-2 φορές αν τα θέλουμε πιο τραγανά.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
Ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε να πάρει βράση. Ανακατεύουμε το κριθαράκι, γυρίζουμε τη φωτιά στο χαμηλό, και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα υγρά του, περίπου 15 λεπτά. Εάν μετά από 15 λεπτά δεν έχει πιει όλα τα υγρά του βράζουμε για λίγο ακόμα αφού ξεσκεπάσουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα καρύδια. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες